Gratisprogram

Ändra storleken på flera bilder samtidigt

Vill du ändra storleken på alla bilder i ett helt fotoalbum på en gång? Det är enkelt fixat med gratisprogrammet Fotosizer.

Nog för att det är bra med många megapixlar, men ska du dela med dig av dina bilder via e-post så lär du inte kunna skicka särskilt många bilder från semesterresan till kompisarna om du behåller bildernas originalstorlek.  De flesta e-posttjänster har en maxgräns för hur stora filer som får skickas. För Gmail ligger gränsen på 25 MB.

fotosizer1

Fotosizer är ett gratisprogram du kan använda för att se till att ändra storleken på massvis av bildfiler med en och samma gång. Programmet är dessutom väldigt enkelt att använda.

Först väljer du vilka bilder du vill ändra storlek på genom att dra och släppa dem till bildvalsfönstret i programfönstret. Du kan även om du vill klicka på ikonerna för att lägga till mappar och ikoner under bildvalsfönstret.

fotosizer2

När det är gjort så väljer du hur du vill göra när det gäller storleksändringen på de aktuella bilderna. Du kan välja antingen Anpassad storlek / Procent av ursprunglig, eller så kan du välja bland en rad förinställda storlekar. Dessutom finns alternativ för att skippa storleksändringar om originalbilden är mindre än den nya upplösningen du anger, det går att välja om bildförhållandet ska behållas eller inte, med mera.

fotosizer3

Utöver att du kan ändra storlek på bilderna så finns det även möjlighet att applicera diverse effekter på bilderna. Under Valfria inställningar finns förutom dessa effekter även möjligheten att rotera bilderna. Under fliken Diverse går det även att välja komprimeringsgrad och DPI för de aktuella bilderna.

fotosizer4

Sist men inte minst ska även målinställningar för bilderna göras. Här väljer du helt enkelt var de färdiga filerna ska sparas någonstans och hur filnamnen ska vara uppbyggda. Det går även att välja vilket filformat som de nya bilderna ska sparas i.

När väl alla inställningar är gjorda klickar du på Start, så tuggar programmet igång.

Ladda ner

Fotosizer 1.37.0,.526 [engelska/svenska, 1.81 MB, gratis]

Taggar: bildredigering, bildbehandling, Fotosizer, Windowsprogram, Windows, gratisprogram, programtips (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Ändra storleken på flera bilder samtidigt

  1. Tim

    FotoSizer är faktiskt ett helt okej litet program som jag använt då och då i ett par år nu, bl.a. när jag laddat upp bilder på Tradera, som bara tillåter storlekar på upp till 4 MB.

    Tänkte dock tillägga att den som har en egen domän (och möjligen ett webbhotellskonto) och använder e-postklienten Thunderbird, inte behöver installera några extra program för att minska ner sina bilder, då addons kan ordna det snabbt och enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *