Datorexperten

7 svar på vanliga datorfrågor från läsarna

Datorer är väldigt roliga att använda, men det uppstår allt problem med teknik. I den här genomgången får du lösningar på 7 vanliga datorfrågor. Gör din dator snabbare och säkrare, återställ raderade filer, fixa ditt trådlösa nätverk och så vidare… Häng med!

PCOnline får ofta frågor från våra läsare som har problem med sina datorer. Vi har genom åren publicerat många artiklar och tips över lösningar på massor av problem. I den här artikeln sammanfattar vi sju väldigt vanliga problem!

Så återställer du raderade filer

Har du råkat radera en fil från hårddisken eller kanske minneskortet till digitalkameran, finns det goda möjligheter att du kan återskapa filen. Det du behöver är ett lättanvänt gratisprogram som söker igenom och hittar raderade filer. I många fall kan du återskapa filerna utan problem.

Fixa slö Windows 7 gratis

Trimma gränssnitt i Windows 7

På en gammal eller slö dator kan du få ny fart i Windows 7 genom att trimma gränssnittet och skala bort onödiga grafiska effekter som tar mycket prestanda. Det är väldigt enkelt och med några musklick kan du få fart på datorn igen!

Gör din dator snabbare och säkrare

I den här artikelserien på hela 6 delar får du lära dig hur du städar din dator och säkrar upp den för skydd mot virus, hackare och andra faror som finns på Internet. Många lättlästa guider och tips på bra gratisprogram.

Bättre batteritid i bärbar PC

Om du ofta använder din bärbara PC på batteridrift känner du till hur svettigt det blir när systemet meddelar att det bara finns kvar ett par procent batteritid, trots att du har en deadline… Med de här tipsen förbättrar du batteritiden enkelt – och gratis givetvis.

Snabbare trådlöst WiFi-nätverk utan problem

Så gör du ditt trådlösa nätverk bättre

Tycker du att ditt trådlösa nätverk går långsamt? Det finns flera knep som du kan tänka på för att konfigurera ditt WiFi-nätverk på smartast sätt, för att få ut så bra prestanda som möjligt. Snabbare och stabilare överföring, säkrare uppkoppling och så vidare.

Snabbare dator utan autostartande program

En av de vanligaste källorna till en slö dator, är att det ligger en massa autostartande program som kör igång när Windows startar. Genom att rensa upp här kan du få ett betydligt snabbare system som dessutom startar fortare.

Surfa säkrare och snabbare med rätt DNS

När du kopplar upp dig till Internet tilldelas du så kallade DNS-servrar från din Internetleverantör. Genom att byta till bättre, stabilare, snabbare och säkrare DNS-servrar kan du surfa snabbare. Och säkrare. Dessutom är det helt gratis och väldigt enkelt att genomföra. Läs också: Så surfar du snabbare – alla tips!

Taggar: läsarfrågor, snabbare dator, snabbare trådlöst nätverk, batteritid, ta bort virus, rädda raderade filer (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “7 svar på vanliga datorfrågor från läsarna

  1. TheBcoolGuy

    Hej! Jag har en väldigt viktig fråga! Jag köpte nyligen ett två-gigs-kort men jag hittade en beast som klarar av 4K och har 4GB för inte mycket mer. Jag tänker sälja mitt kort och köpa det bättre. Jag måste hitta ett moderkort som klarar av 4GB. Jag går inte på olika teknologi-sidor och tittar på jättedyra kort och ser: “Max dedikerad RAM-storlek: 1756MB” Andra står det inte om vRAM alls på. Hjälp mig! Vad för kort behöver jag för att kunna köra med 4gb?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *