6 tips för att få fler tittare på Youtube

En del populära Youtube-användare har tiotusentals följare och tjänar stora pengar på den reklam som visas innan klippen. Vem som helst kan starta en egen kanal, men ska man kunna tjäna några pengar att tala om så krävs det stora besökarvolymer. Så här gör du får att få fler tittare på Youtube!

1 Titeln

När man laddar upp sitt klipp så gäller det till en början att ha en titel på videoklippet som är lockande och bjuder in folk till att klicka på den när de surfar runt på sajten. Prova med ord som EXKLUSIVT (tveka inte att använda versaler), till exempel. Precis som när det gäller vanliga rubriker så är det bra att tala till människors känslor och behov, och man ska gärna kunna känna igen sig i den också.

2 Beskrivningen

Om man förutom Youtube-kanalen även har en sajt som man vill locka besökare till så är det bra att länka denna i beskrivningen till klippet. Håll gärna beskrivningen någorlunda kort, men se samtidigt till att den faktiskt fångar och beskriver innehållet i videoklippet på ett bra sätt.

3 Nyckelord

Det här är bland de viktigaste inställningarna för att få ett klipp att få många visningar. För sökmotorer förr i tiden så var ett klassiskt knep att försöka få in så många snuskiga ord som möjligt på sidan, eftersom folk söker och surfar efter porr i stor utsträckning. Det här knepet fungerar dock inte med sökmotorer längre och inte heller på Youtube är det en särskilt bra strategi. För att komma på relaterade sökord så kan man med fördel använda sig av suggest-funktionen på Google, som automatiskt föreslår sökord medan man skriver.

4 Miniatyrbilden

När man tankar upp en video så används som standard en bildruta från mitten av videofilen som miniatyrbild för klippet. Fixa bland inställningarna och välj en mer lockande miniatyrbild istället, som bjuder in till fler klipp än den förinställda miniatyrbilden gör.

5 Kvaliteten

Se till att kvaliteten på videoklippet är bra. Ingen orkar längre med att se korniga och ryckiga filmklipp från värdelösa mobilkameror.

6 Skaffa vänner

Genom att lägga till så många vänner som möjligt på Youtube så kan man både få fler tittare och fler som prenumererar på videoklippen. De flesta som får en vänförfrågan på Youtube brukar ju nämligen spana in vem det är som har skickat förfrågan och om det finns några klipp som lagts upp av denne.

Läs mer

Nu kan alla tjäna pengar på YouTube-videos

De tjänar miljoner på sina YouTube-klipp

Så skriver du bäst rubriker för blogginlägg

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: Tjäna pengar, Youtube, videoklipp, SEO (Intressant?)

9 Replies to “6 tips för att få fler tittare på Youtube”

  1. Bra grundläggande tips. Finns givetvis fler sätt att få tittare och följare till sina videos – att lägga upp regelbundet brukar man säga är en faktor och att sprida sina videos via andra medier t ex via bloggar. Tack för inlägget men det finns fler tips. Listar en del på min sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*