6 program som fixar din backup

Alla råkar vi förr eller senare ut för att hårddisken kraschar. Då gäller det att man har gjort säkerhetskopior av sina viktiga filer. Här kan du ta del av 6 bra program för att göra backup av filerna på datorn och för att försöka återställa förlorade filer.

Windows innehåller ett eget verktyg för att hantera säkerhetskopior, men det lämnar en del att önska. Därför kan vi rekommendera att du tar en titt på något av alla de program som finns på marknaden. I den här artikeln går vi igenom sex stycken verktyg för dig som vill skydda dina filer och återställa förlorad data!

CrashPlan 3.8.2010

Språk: Engelska/svenska

Storlek: 29,97 MB

Pris: Gratis

crashplan gratis backup

CrashPlan är ett backup-verktyg där man gör backup av sina filer till olika onlineställen. Programmet går att köra både på Windows, Linux, Mac och Solaris. Det unika för programmet är att man kan göra säkerhetskopior av sina filer till flera olika ställen samtidigt.

Om en av de lagringstjänster man använder sig av skulle få problem så drabbas man ändå inte om man med CrashPlan har gjort backup till flera ställen.

Den kanske mest spännande funktionen som CrashPlan erbjuder är möjligheten att göra backup till kompisars datorer. Man bjuder in kompisarna via programmet och sen får de också installera det för att det hela ska fungera.

Eftersom överföringarna är krypterade och filerna som lagras också är krypterade behöver man inte känna sig orolig för att kompisarna ska kunna kolla igenom de filer som de lagrar åt en. Är man ett kompisgäng som installerar programmet är det här ett jättebra och helt gratis sätt att fixa säker backup åt varandra.

Som sig bör går det förstås att automatisera och schemalägga när backup ska ske i programmet. CrashPlan är över huvud taget ett program som erbjuder många inställningsmöjligheter, bland annat kan man ställa in en maxgräns för hur mycket processortid som programmet får använda.

Send To Gmail 2.2

Språk: Engelska

Storlek: 1,69 MB

Pris: $9,95

Send to Email backup-program

Googles gratis e-posttjänst Gmail erbjuder 7 GB lagringsutrymme och med det här programmets hjälp kan man använda utrymmet för att göra backup av viktiga dokument och filer. Programmet är enkelt att använda. När man högerklickar på en fil i Utforskaren lägger Send to Gmail till ett alternativ som heter just så. Programmet har dessutom stöd för att skicka filer även till andra e-posttjänster än Gmail och det går också att schemalägga säkerhetskopieringen av utvalda filer och mappar.

SyncBack Freeware 3.2.26

Språk: Engelska

Storlek: 1,77 MB

Pris: Gratis

syncback gratis backupprogram

SyncBack är ett ganska traditionellt backup-verktyg där man kopierar filer och mappar från en plats till en annan. Man kan välja om man vill installera programmet på datorn eller om man vill tanka hem en portabel variant som inte kräver någon installation.

Programmet kan köras i ett Easy-läge och ett Expert-läge och det är genom att välja det sistnämnda som man får tillgång till möjligheten att lagra backup-filer inte bara lokalt utan även på ftp-sajter, på nätverket, på en cd/dvd-skiva, i ett komprimerat arkiv, med mera.

Säkerhetskopieringen kan förstås ske schemalagt och man kan om man vill också ställa in så att programmet skickar ett e-postmeddelande med en loggfil över den aktuella backupen.

Förutom att användas för ren backup kan man även använda SyncBack för att se till att filer eller mappar på olika ställen är synkroniserade med varandra.

För att vara ett gratisprogram har SyncBack väldigt många funktioner. Trots det är användargränssnittet ändå föredömligt enkelt att använda, särskilt i Easy-läget.

Gå vidare till nästa sida för fler verktyg!

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “6 program som fixar din backup

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *