Google Chrome

5 suveräna tillägg för Google Chrome!

Webbläsaren Google Chrome får allt fler användare. Det är inte så konstigt eftersom det är en väldigt bra webbläsare. Chrome är snabb, stabil och har flera smarta finesser. Dessutom finns det massor av gratis tillägg att ladda ner för att ge Chrome ytterligare funktioner. Här är fem favoriter!

Historiskt sett har Firefox (läs om nya Firefox 7) alltid varit webbläsaren för de användare som är behov av många tillägg, men idag har Chrome växt ordentligt. Det finns en uppsjö av riktigt bra tillägg. Många av de populära tilläggen för Firefox, finns numera även till Chrome, vilket gör det värt att byta webbläsare.

Här nedan listar jag mina fem favoriter just nu. Den här listan ändras kontinuerligt allt eftersom jag hittar nya smarta tillägg, som är bättre än det jag har installerat. Men idag är det här de fem bästa! Dina tillägg hittar du i menyn Verktyg > Tillägg.

Fem bästa Chrome-tilläggen

LastPass

Tycker du det är svårt att hålla reda på alla inloggningsuppgifter till olika sajter? LastPass är lösningen! Det hjälper dig att generera starka unika lösenord för varje sajt, och programmet sparar dina lösenord i en krypterad databas. För att komma åt informationen skyddar du den med ett huvudlösen – ditt sista lösenord, därav namnet… Läs vår recension av LastPass.

Ladda ner Last Pass

Evernote

Med Evernote samlar du ihop anteckningar från webben och annat. Det är en webbtjänst som fungerar som ett stort klotterblock. Med Chrome-tillägget får du en Evernote-knapp i verktygsfältet, så när du hittar en artikel du vill läsa senare eller kanske blogga om, klickar du på knappen för att spara sidan till ditt Evernote. Läs om varför Evernote är så bra!

Ladda ner Evernote

New Tab Redirect!

När du öppnar en ny flik i Google Chrome öppnas en speciell Chrome-sida. Om du vill att en annan sida ska öppnas (jag har till exempel valt att öppna i Remember the Milk, en tjänst för att hålla reda på arbetsuppgifter) kan du använda dig av tillägget New Tab Redirect. Läs mer om hur du använder New Tab Redirect.

Ladda ner New Tab Redirect!

Posta webbsida till Twitter via Chrome

Twitter share this page

Det finns flera olika tillägg för att posta saker till Twitter. Just nu använder jag mig av Twitter share this page, som visar en liten Twitter-ikon i adressfältet i Chrome. Klicka på ikonen för att skriva en tweet med en länk till sidan du befinner dig på. Utmärkt för att posta länkar till bra artiklar och annat kul du hittar på webben.

Ladda ner Twitter share this page

Tillägget RSS-prenumeration

Tillägget RSS-prenumeration löser ett litet problem i Google Chrome, som gör att du inte kan automatisk öppna RSS-länkar i Google Reader. Det är en smula konstigt att den här funktionen inte är inbyggd i Chrome, med tanke på att det är Google som ligger bakom bägge. Faktiskt är det Google själva som har utvecklat det här tillägget – vilket gör det ännu konstigare. Läs mer om hur du RSS och Tillägget RSS-prenumeration fungerar.

Ladda ner Tillägget RSS-prenumeration

Har du tips på andra smarta tillägg för Chrome, får du gärna lämna ett tips som kommentar här nedan!

Taggar: Chrome, extensions, tillägg, plugin, add-on, Evernote, LastPass, Twitter (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *