Mobilt

5 klockor du kan koppla till mobilen

      2 kommentarer till 5 klockor du kan koppla till mobilen

Vad sägs om att kunna koppla din armbandsklocka till mobiltelefonen ? PC Online tipsar om fem häftiga bluetooth-klockor.

I serien (och för den delen också filmen med Warren Beatty och Madonna) Dick Tracy hade huvudfiguren en klocka som erbjöd både videosamtal och en massa andra häftiga funktioner. Först de senaste åren har tekniken blivit så långt kommen att fiktionen faktiskt har blivit verklighet, tack vare bluetooth-koppling till mobiltelefoner. Här kan du ta del av fem tips på tekniskt avancerade och snygga klockor som du kan ansluta till din mobiltelefon.

sonysmartwatch

Sony Smartwatch for Android

Pris: 1 045 kronor

Sony Smartwatch for Android är som hörs på namnet en klocka som är tänkt att användas endast med Android-telefoner. Telefonens display kan visa inkommande samtal, händelser på sociala nätverk eller visa hur länge du har motionerat. Tack vare dedikerade appar för användning ihop med klockan finns det många möjligheter för den. Skärmen är av OLED-typ med stöd för multitouch.

Läs mer

motorolamotoactv

Motorola Motoactv

Pris: cirka 2 500 kronor

Det här är egentligen inget armbandsur i traditionell bemärkelse. Motorola Motoactv är snarare tänkt att vara en hjälp för den som tycker om att träna och som vill ha full koll på statistiken. Enheten har sensorer i form av bland annat pulsmätare, stegräknare, kadensmätare för cykeln, inbyggd GPS, med mera.

Läs mer

cascio

Casio G-Shock GB69000AA

Pris: Cirka 1 300 kornor

Klocktillverkaren Casio har också hakat på trenden med mobilmöjligheter i klockorna. G-Shock-modellerna är tänkt att användas ihop med Iphone-telefoner och kan förutom att få tiden inställd från telefonen även erbjuda funktioner för att varna om du råkar komma för långt ifrån din telefon, samt sökfunktioner för att hitta telefonen. Klockan finns att få i flera olika färger.

Läs mer

pebble

Pebble

Pris: 1 000 kronor

Kickstarter-projektet Pebble har resulterat i en klocka som kan användas med både Android och Iphone. Förutom musikstyrning och anpassningsbart gränssnitt på den lilla färgskärmen, erbjuder telefonen bland annat också diverse inbyggda sensorer att använda vid träning och sportande. Klockan finns i tre olika färger.

Läs mer

imwatch

I’m watch

Pris: 2599 kronor

I’m watch är en stor armbandsklocka som bland annat kan användas som högtalartelefon och som kan hantera e-post, Facebook och Twitter. Som sig bör är klockan förstås även försedd med sensorer i form av magnetometer och accelerometer.

Läs mer

Taggar: mobiltillbehör, I’m watch, Pebble,  Cascio G-Shock GB69000AA,  Motorola Motoactv,  Sony Smartwatch for Android, Android, Ios, Iphone (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “5 klockor du kan koppla till mobilen

  1. Dennis Ariton

    G-shock är ett av Casio registrerat varumärke. Det framstår som tämligen långsökt att de skulle licensiera sitt varumärke till en konkurrerande klocktillverkare vid namn Cascio.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *