1by1, en pytteliten mediaspelare med låga krav

Många använder sig av mediaspelare som Windows Media Player, iTunes, WinAmp och VLC Media Player – men om datorns prestanda är snål och du bara vill lyssna på musik ska du testa fria och pyttelilla 1by1.

Nyligen hamnade jag på sjukhuset och nu är jag liggande här ett tag, på grund av Crohns sjukdom. Det betyder att jag är sängliggande med dropp dygnet runt. Det är dock inget som jag låter sänka mitt humör, för jag har ändå tillgång till en dator – min lilla minidator Asus Eee PC 901.

Fördelen med en sådan här dator är att den är så liten och inte tar någon plats. Den är perfekt i sjukhussängen. Däremot har den nackdelen att ha klart begränsad prestanda – precis som alla minidatorer. Då fungerar det inte att lyssna på musik i Windows Media Player, eller något annat mastodontverktyg som äter upp halva interminnet.

Efter lite letande snubblade jag över ett pyttelitet program som heter 1by1. Det är en väldigt nerskalad mediaspelare som, när den körs på min minidator, bara tar ca 7 MB internminne och runt 3 procent av processorkraften. Det är väldigt bra med tanke på utgångsläget.

Liten gratis mediaspelare för Windows

1by1 ser ut ungefär som Utforskaren när du kör det. Du letar upp en mapp med låtar och sedan kan du spela upp dem. Svårare än så är det inte. Det går att minimera programfönstret så att det inte tar någon plats alls.

Under installationen valde jag att lägga till en ikon på skrivbordet (Desktop). Det gör att du kan dra och släppa en mapp, från MP3-samling på hårddisken, på ikonen för att börja lyssna. För att minska fönstret klickar du på Toggle compact view som du också når via [F7].

Vill du ställa in så att låtarna börjar om från början när alla spelats igenom klickar du på knappen Repeat. Här kan du välja flera olika uppspelningsmetoder.

1by1 gratis musikspelare

1by1 döljer faktiskt väldigt många inställningar, om du vill ge dig in i konfigurationen. Du behöver inte göra det, men gillar du att trimma och ställa in programvaror så hittar du en hel del trevligt här. Klicka på knappen Settings eller tryck [F6].

Programmet är gratis och det nerladdningsbara installtionsfilen är på 124 kB. Du kan ladda ner 1by1 från exempelvis MajorGeeks.

Tips: Här hittar du fler gratisprogram för din minidator! Jag har även en samling av alla möjliga gratis program till Windows på min andra blogg.

Taggar: mediaspelare, 1by1, gratisprogram, freeware, musikspelare, MP3, musik, Windows, gratis (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “1by1, en pytteliten mediaspelare med låga krav

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *