Systemverktyg

Problem att avinstallera ett program? Prova det här gratisprogrammet!

Program som du inte använder, bör du avinstallera. Dels vill du säkert frigöra utrymmet som programinstallationen upptar på hårddisken, och dels städar du bort eventuella “finesser” som programmet har tillfört i ditt system, och som kan kosta prestanda. Men det är inte alltid en avinstallation går som du vill. Med gratisprogrammet Wise Program Uninstaller har du en bättre chans att lyckas än med Windows egna avinstalleringsapplikation.

Wise Program Uninstaller är ett litet smart verktyg som kommer väl till hands när du har problem med att avinstallera ett program. Ibland fungerar det inte helt enkelt. Om du av misstag råkat radera en fil som tillhör programmet, kanske det inte fungera att ta bort resten. Och när det gäller programinstallationer ska du aldrig bara radera programmets mapp under Program – för det är ett säkert sätt att få problem med felaktiga sökvägar och dylikt.

I Windows finns verktyget Avinstallera ett program i Kontrollpanelen (det heter lite olika beroende på vilken version av Windows du kör). Det här verktyget lämnar en del att önska. Det enda det gör är att köra igång respektive programs egna avinstallationsverktyg (Uninstaller). Problem kan uppstå på grund av att det saknas filer, att vissa filer är låsta av andra program eller så finns det helt enkelt inget avinstalleringsverktyg.

Problem att avinstallera ett program? Prova det här gratisprogrammet!

Det är i dessa fall som gratisprogrammet Wise Program Uninstaller kommer väl till hands – men faktum är att du gör rätt i att alltid använda Wises verktyg när du ska avinstallera program. Skillnaden med Wise jämfört med Windows egna program, är att Wise dels kan gå runt eventuella problem och dels ser det till att göra en betydligt djupare avinstallation.

När du bara kör ett programs egna avinstallationsverktyg, lämnas det ofta en massa filer och inställningar. Skälet till det är att om du i framtiden återinstallerar programmet ska dina gamla inställningar finnas kvar. Men som regel är man inte intresserad av program som man vill avinstallera, och då vill man att allting försvinner. Det finns ingen fördel med att ha en massa överflödig data i Windowsregistret, onödiga systemfiler och konfigurationsfiler.

Avinstallera säkert och effektivt

Wise Program Uninstaller erbjuder tre funktioner; Säker avinstallation, Reparera program samt Tvingad avinstallation. Programmet är översatt till svenska och du ändrar språk genom att klicka den lilla Meny-ikonen uppe i högra hörnet (den ikon längst till vänster), följt av Multi-Languages och sedan Svenska.

Säker avinstallation: Den vanliga avinstalleringen i Wise kör först programmets egna avinstallationsverktyg, och därefter skannas systemet efter sådant som glömdes. Ofta hittar Wise massor av bråte som glömts kvar.

Reparera program: Om du vill ha kvar ett program men om det strular på olika sätt, kan du prova att reparera det med den här funktionen.

Tvingad avinstallation: När ingenting annat biter, är det den här funktionen du ska använda dig av. Här tar Wise Program Uninstaller på sig hårdhandskarna och ser till att göra dig fri från de mest enträgna programmen.

Wise Program Uninstaller är ett bra gratisprogram som är värt att ha liggande på datorn. När du vill ta bort ett program, använde dig av Wise istället för Windows egna verktyg i Kontrollpanelen.

Ladda ner från Programguiden

Åsikter, tips eller förslag? Klicka här för att skriva: Skriv gärna en kommentar!
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: Wise Program Uninstaller, avinstallera, avinstallation, gratisprogram, freeware, Wise, uninstaller (Intressant?)

Skribent: Tommy k Johansson
(Lista alla 654 artiklar av skribenten)
Annons
Senaste artiklarna