Gratisprogram

Få tillgång till amerikanska Netflix

Är du betalande Netflix-medlem men har tröttnat på utbudet på den svenska versionen av filmtjänsten? Så här gör du för att kunna få tillgång till allt film- och tv-material på den amerikanska versionen av Netflix med hjälp av Media hint.

Netflix är en bra tjänst på många sätt, men allvarligt talat så tröttnar man rätt snabbt på det ganska skrala utbudet av gamla filmer, b-filmer och tv-serier . Särskilt trist är det förstås att det är väldigt snålt med nytillkommet material på tjänsten.

Den amerikanska versionen av tjänsten har dock betydligt fler filmer och serier
bland innehållet, och att komma åt detta innehåll, istället för det svenska, är enkelt fixat. Allt som krävs, förutom att du har ett konto hos Netflix, är att du använder dig av antingen Firefox eller Chrome som webbläsare och att du installerar ett pluginprogram för webbläsaren som heter Media hint.

netflix

Rent tekniskt fungerar det som så att Media hint gör att du ser ut att ha en amerikansk IP-adress när du använder Netflix, vilket öppnar upp för åtkomst till det amerikanska filmutbudet.

Det kan vara värt att påpeka att sådana här hack kan sägas befinna sig i någon sorts legal gråzon, om man ser till avtalsvillkoren för Netflix. Netflix begränsar ju nämligen filmutbudet efter geografiska zoner av goda skäl – nämligen upphovsrättsliga sådana.

Än så länge har Netflix dock inte spärrat hacket och det fungerar alldeles utmärkt att åtnjuta Netflixs amerikanska filmutbud med hjälp av Media hint.

Ladda ner

Media Hint för Chrome/Firefox

Åsikter, tips eller förslag? Klicka här för att skriva: Skriv gärna en kommentar!
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: Netflix, Media hint, filmtjänster, filmtjänst, hack, tips och tricks (Intressant?)

Skribent: Kent Vilhelmsson
(Lista alla 198 artiklar av skribenten)
Annons
Senaste artiklarna