Windows 10

Nu börjar Windows 10 laddas ner automatiskt till din PC

Microsoft har ändrat statusen på Windows 10-uppdateringen till en rekommenderad sådan, vilket betyder att den per automatik kommer att laddas ner till datorer med Windows 7 och 8, om du har Windows Update inställt på det. Detta för att ytterligare knuffa användarna i rätt riktning.

Uppdateringar som är rekommenderade eller kritiska laddas ner automatiskt av Windows. Detta för att säkerställa att användarnas operativsystem är säkra och stabila. Windows 10-uppdateringen kommer dock inte att installeras utan att du själv godkänner det, men om filerna redan laddats ner i bakgrunden går uppdateringen snabbt.

Jag håller helt med Simon Campanello på IDG om att det är dags att uppdatera till Windows 10. Det finns inga skäl att inte göra det. Windows 10 är betydligt bättre än både Windows 7 och 8.

En sak som Campanello tar upp, och som många är kritiska mot, är att Windows 10 ”tvingar användare” till att installera kritiska uppdateringar (i praktiken handlar det om att Windows 10 installerar säkerhetsuppdateringar i bakgrunden utan att du behöver bry dig). Det här är faktiskt en bra sak.

Det är något Microsoft borde infört för många år sedan, då det hade gjort att stora utbrott av skadlig kod kunnat stoppas snabbt. Virus som Blaster spreds till exempel på grund av att Windows XP-användare inte installerat uppdateringar ordentligt – patchen som täppte säkerhetshålet Blaster utnyttjade släpptes redan en månad före utbrottet.

Uppgradera till Windows 10
image-6642

Har du inte redan uppdaterat till Windows 10 – gör det.

De barnsjukdomar som fanns i Windows 10 har försvunnit – nu är det trots allt sex månader sedan operativsystemet lanserades. Så även om du är nöjd med Windows 7 eller 8, kör uppdateringen. Du kommer bara bli mer nöjd.

Källa: PC för Alla

Åsikter, tips eller förslag? Klicka här för att skriva: Skriv gärna en kommentar!
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: Windows 10, Windows, Windows 7, Windows 8, Microsoft, Windows Update (Intressant?)

Skribent: Tommy k Johansson
(Lista alla 651 artiklar av skribenten)
Annons
Senaste artiklarna