Microsoft varnar för bedrägerier via telefon

Det är många som har blivit uppringda av 001000181, från någon som säger sig ringa från Microsoft. På engelska och med indisk brytning förklarar personen att din dator är infekterad av virus och att de behöver hjälpa dig genom att du installerar ett fjärrstyrningsprogram. Det handlar naturligtvis om ett rent bedrägeri.

I en bloggpost hos Microsoft går man nu ut och varnar om den här typen av bedrägerier. Man hänvisar till en artikel hos SVT; Varning: bedrägeri och datorhack via telefon. Jag har också skrivit en bloggpost om det här; Varning: Scam via telefon.

Microsoft bedrägeri via e-post och telefon

Om du råkat ut för något skumt telefonsamtal eller e-post från en avsändare som säger sig vara Microsoft, finns det en artikel hos företaget som berättar om bedrägerier. Där skriver man bland annat:

Microsoft skickar aldrig ut e-postmeddelanden om de inte har efterfrågats av kunden. Vi ringer inte heller upp för att be om personlig information eller bank- och kortinformation.Om du får oombedd e-post eller telefonsamtal som påstås vara från Microsoft och som efterfrågar personlig information eller ber dig klicka på länkar: radera meddelandet eller lägg på luren.

Artikeln i helhet kan du läsa här. Om du har blivit uppringd eller fått e-post om sådant här, får du gärna berätta om det i kommentarerna nedan eller droppa ett mejl till mig på tommy@tkjmedia.se.

Åsikter, tips eller förslag? Klicka här för att skriva: Skriv gärna en kommentar!
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: bedrägeri, Microsoft, scam (Intressant?)

Skribent: Tommy k Johansson
(Lista alla 651 artiklar av skribenten)
Annons
Senaste artiklarna