Nätverk

Förbättra räckvidden på din router med 3D-skrivare

Det finns rätt många tips om hur du kan förbättra räckvidden och signalstyrkan på antennerna i din trådlösa router. Nu har forskare hittat en väldigt effektiv lösning, där man skriver ut en signalreflektor på 3D-skrivare och täcker med aluminiumfolie.

Vill du använda din 3D-skrivare till något viktigt, har du alltså här ett projekt som kan förbättra signalen på din WiFi-router. Genom att skriva ut de så kallade signalreflektorerna och sedan täcka dem i aluminiumfolie, kan du skapa effektiva reflektorer som förstärker routerns trådlösa signal.

Att du kan använda aluminiumfolie och annan tunn metall för att förbättra antennerna på din trådlösa router, är egentligen inget nytt. Här kan du till exempel läsa om hur du använder en tom ölburk för liknande effekt.

Förstärk räckvidde på WiFi-router med aluminiumfolie
image-6806

Det finns många sätt att förbättra räckvidd och signalstyrka med hjälp av aluminiumfolie…

Om du har en gammal router, skulle jag dock rekommendera att du istället börja med att köpa en ny. Det händer hela tiden mycket inom trådlöst nätverk och det kan vara väldigt stor skillnad på en ny eller gammal router. Bättre räckvidd, högre styrka och snabbare överföring.

Läs mer hos NyTeknik

Åsikter, tips eller förslag? Klicka här för att skriva: Skriv gärna en kommentar!
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: nätverk, 3D-skrivare, 3D-printer, WiFi, trådlöst nätverk, wireless, router (Intressant?)

Skribent: Tommy k Johansson
(Lista alla 654 artiklar av skribenten)
Annons
Senaste artiklarna