Windows

Windows Vista begravs – byt till Windows 10!

Igår slog Microsoft in den sista spiken i kistan för Windows Vista. Det är fortfarande några som använder det – 0,72 procent – men Vista var aldrig någon större succé eller favorit. De som idag kör det rekommenderas uppgradera till Windows 10, eftersom man nu inte längre uppdaterar operativsystemet med exempelvis säkerhetspatchar.

Windows Vista blev minst sagt ingen större succé när det kom. Det var inte helt enkelt att följa upp en sådan framgångsrik utgåva som Windows 7.

Microsoft hade god vilja att förbättra flera delar av Windows i och med Vista, men av någon anledning nådde de inte fram. De fick snarare punktering i första uppförsbacken.

Läs också: En månad med Windows 10 – bra eller dåligt?

Igår, den 11 april, lanserade Microsoft uppgraderingen Windows 10 Creators Update. Det kommer att ta upp till ett par månader innan alla Windows 10-användare har fått uppgraderingen, eftersom Microsoft inte kan skicka ut allt på en gång.

Så skaffar du Windows 10 Creators Update idag!

Windows Vista läggs ner
image-6741

Igår lade Microsoft ner supporten för Windows Vista – kör du det bör du uppgradera till Windows 10.

I samband med att Microsoft släpper Creators Update, lägger företaget även ner all support för Windows Vista. I praktiken innebär det här att du inte bör fortsätta köra Windows Vista.

Uppgradera till Windows 10!

Säkerhetshål hittas kontinuerligt i såväl programvaror som operativsystem. En dålig programvara kan du byta mot en konkurrent, men det är inte lika lätt att byta ut ditt operativsystem (även om du så klart kan strunta i Windows och byta till Linux).

Nu är det inte jättemånga som fortfarande kör Windows Vista; 0,72 procent enligt Net Marketshare.

Samtidigt är det hela 7,44 procent som kör Windows XP – som Microsoft lade ner supportern för den 8 april 2014. Så i tre år finns det gott om användare som fortsätter köra Windows XP, trots att Microsoft inte lägger tid på att täppa igen säkerhetshål.

Läs mer hos Microsoft

Artiklar hos TkJ.se

SPONSORLÄNK
Bullguard - Billigt säkerhetspaket!

Bullguard - Billigt säkerhetspaket!

Bullguard Internet Security 2017 är ett testvinnande säkerhetspaket, just nu kraftigt rabatterat! Testa programmet helt gratis i 60 dagar! Ladda ner och prova!

Åsikter, tips eller förslag? Klicka här för att skriva: Skriv gärna en kommentar!
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Taggar: Windows, Windows Vista, Vista, Windows XP, Windows 10, Microsoft, operativsystem, säkerhet, uppgradering, uppdatering (Intressant?)

Skribent: Tommy k Johansson
(Lista alla 643 artiklar av skribenten)
Annons
Senaste artiklarna