Säkerhet

Google hittar två säkerhetshål i Windows

Säkerhetshål

Google har tydligen gått in för att hitta säkerhetshål i Microsofts produkter. De har nyligen hittat ett hål i Microsofts webbläsare Edge, och nu rapporterar Google att de hittat två sårbarheter i Windows.

Annons

Ransomware: Vad är det och hur skyddar du dig?

Vad är ransomware? Hur skyddar du dig?

Under förra året har ransomware växt till att bli den form av trojan som Internetbedragare valt att arbeta med. Det hittas kontinuerligt nya varianter av ransomware, och de kan orsaka mycket stor skada och komma med höga kostnader.

Microsoft stoppar fejkprogram som påstår sig förbättra din dator

Snabbare dator gratis

Det finns en hel marknad av olika program för att städa, skydda och göra din dator snabbare. Några av dem fungerar faktiskt (som Advanced SystemCare, se bild), men en klar majoritet gör varken till eller från. Däremot överdriver en del program för att närmast tvinga användare att köpa fullversionen.

Surfa säkert

5 bästa VPN-tjänsterna på svenska

PureVPN är en snabb VPN-tjänst

Vill du kunna titta på filmer och TV-program på webben, som är spärrade till att bara kunna visas i USA? Då behöver du skaffa en VPN-tjänst. Den kommer att ge dig en säker och anonym tunnel via en server i exempelvis USA.

Så här får du ditt WiFi att nå ända ner till källaren!

En bra router gör ditt nätverk mycket bättre

Om du bor i villa och har källare, så känner du säkert till problemet med att få fungerande bredband där nere, om du bara har en vanlig router på markplan. Fast det här går att lösa utan större problem eller kostnader!

Annons

Därför ska du skaffa en VPN-tjänst för skydd

Kom runt geoblockering med en VPN-tjänst

Brukar du surfa via öppna WiFi-nät på flygplatser, tåg och bussar, restauranger och så vidare? Då behöver du skydda dig mot att någon tittar allt du skriver! En VPN-tjänst säkrar från avlyssning, men erbjuder fler nyttiga finesser.

Acer har byggt världens tunnaste bärbara dator!

Acer Swift 7

CES 2018 har Acer visat nästa uppgradering av deras tunna bärbara dator Acer Swift 7. Datorn har blivit ännu tunnare och ska med sin tjocklek på 8,98 millimeter vara världens tunnaste bärbar.

Lösenord

Börja 2018 med att fixa dina lösenord!

LastPass

Om du bara ska ge ett nyårslöfte, låt det vara att se över dina lösenord på Internet! Om du använder samma lösenord på flera sajter, är du i farozonen att råka ut för att din identitet blir kapad och en nätbrottsling börjar posta farliga länkar, skadlig kod och annat till dina vänner…

Ladda ner Movie Maker för Windows 10?

Ladda ner Movie Maker för Windows 10?

Windows Movie Maker har varit ett rätt bra verktyg för att enkelt redigera videofilmer med. Men idag har Microsoft inget stöd för det – även om det finns att ladda ner från vissa sajter. Till Windows 10 får du dock leta efter alternativ.

Myter och sanningar om batteriet i din bärbara dator

Myter och sanningar om batteri

Skadar du batteriet om du har strömsladden i hela tiden? Ska du alltid använda datorn tills batteriet är helt slut innan du laddar? Det finns gott om tips för att hålla batteriet i din dator i bäst skick – men bland dessa är en hel del myter, och en del är helt sant.