Firefox

Kan Mozilla återbygga Firefox goda rykte?

Firefox 59

Firefox har ta tappat väldiga mängder användare på grund av, egentligen, lat arrogans från Mozillas sida. Man var säkra på att Firefox inte skulle förlora några användare, trots att de tog evigheter på sig att fixa alla problem som webbläsaren drabbats av, efter att ha blivit prestandahungrig och slö. De hade inte räknat med styrkan i Chrome.

Annons

Betala inte nätbrottslingar om du drabbas av ransomware

Vad är ransomware? Hur skyddar du dig?

Statistik från företaget CyberEdge Groups rapport Cyberthreat Defense Report visar att det inte rekommenderas att betala nätbrottslingar för att få säkerhetsnyckeln du behöver för att låsa upp filer som krypterats av en ransomware-trojan.

Gratis verktyg gör installation av program supersmidigt!

Välj program i Ninite

Du har säkert ett antal standardprogram som du alltid installerar på en ny dator, eller en maskin som formaterats om. Att ominstallera de här programmet tar en hel del tid, beroende på hur många det är, men du behöver inte göra det manuellt – det finns en smart och gratis lösning!

Säkerhet

Google hittar två säkerhetshål i Windows

Säkerhetshål

Google har tydligen gått in för att hitta säkerhetshål i Microsofts produkter. De har nyligen hittat ett hål i Microsofts webbläsare Edge, och nu rapporterar Google att de hittat två sårbarheter i Windows.

Ransomware: Vad är det och hur skyddar du dig?

Vad är ransomware? Hur skyddar du dig?

Under förra året har ransomware växt till att bli den form av trojan som Internetbedragare valt att arbeta med. Det hittas kontinuerligt nya varianter av ransomware, och de kan orsaka mycket stor skada och komma med höga kostnader.

Annons

Microsoft stoppar fejkprogram som påstår sig förbättra din dator

Snabbare dator gratis

Det finns en hel marknad av olika program för att städa, skydda och göra din dator snabbare. Några av dem fungerar faktiskt (som Advanced SystemCare, se bild), men en klar majoritet gör varken till eller från. Däremot överdriver en del program för att närmast tvinga användare att köpa fullversionen.

5 bästa VPN-tjänsterna på svenska

PureVPN är en snabb VPN-tjänst

Vill du kunna titta på filmer och TV-program på webben, som är spärrade till att bara kunna visas i USA? Då behöver du skaffa en VPN-tjänst. Den kommer att ge dig en säker och anonym tunnel via en server i exempelvis USA.

Trådlöst nätverk

Så här får du ditt WiFi att nå ända ner till källaren!

En bra router gör ditt nätverk mycket bättre

Om du bor i villa och har källare, så känner du säkert till problemet med att få fungerande bredband där nere, om du bara har en vanlig router på markplan. Fast det här går att lösa utan större problem eller kostnader!

Därför ska du skaffa en VPN-tjänst för skydd

Kom runt geoblockering med en VPN-tjänst

Brukar du surfa via öppna WiFi-nät på flygplatser, tåg och bussar, restauranger och så vidare? Då behöver du skydda dig mot att någon tittar allt du skriver! En VPN-tjänst säkrar från avlyssning, men erbjuder fler nyttiga finesser.

Acer har byggt världens tunnaste bärbara dator!

Acer Swift 7

CES 2018 har Acer visat nästa uppgradering av deras tunna bärbara dator Acer Swift 7. Datorn har blivit ännu tunnare och ska med sin tjocklek på 8,98 millimeter vara världens tunnaste bärbar.